Mi az az életmód orvoslás?

Vegyél részt te is a változásban!

Melyik szolgáltatást válasszam?

Mi az az életmód orvoslás?

Az életmód orvoslás a bizonyítékokon alapuló orvostudomány egyik legújabb területe, ami - a betegségek alap kiváltó okait megcélozva - átfogó életmódváltást (köztük táplálkozás, fizikai aktivitás, stressz-menedzsment, szociális támogatás és környezeti hatások befolyásolása) használ az életmóddal összefüggő, krónikus betegségek megelőzésében, gyógyításában, a progresszió lassításában. 

Életmóddal összefüggő betegségek közé tartozik az elhízás, a metabolikus szindróma, a 2-es típusú cukorbetegség, a stroke, a magasvérnyomás, a szívinfarktus, zsírmáj és egyes rosszindulatú daganatok (pl.vastagbélrák), a neurodegeneratív betegségek, depresszió.

Az életmód orvoslás egyesíti a különböző egészséggel kapcsolatos területek szilárd, tudományos bizonyítékait és egyben támogatja a kezelőorvost nem csak a betegségek gyógyításában, hanem az egészség megőrzésében is.

Az életmód orvostan része a tanácsadás, vizsgálat, szűrés, az életmódváltás klinikai alkalmazása. Az életmód orvostan interdiszciplináris ág, mely átöleli az egész orvostudományt, egyebek mellett magába foglalja a pszichológiát, szociológiát, népegészségtant, a biológiát, mozgástudományt. 

Az életmód orvoslás fő összetevői

Téma szakértői

Varga Dóra

Varga Dóra

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi Szakember MSc

Tovább
Dr. Ferenczy Péter

Dr. Ferenczy Péter

Életmód orvos, Kardiológus, Diabetológus

Tovább
Alkonyi Kata

Alkonyi Kata

Mozgásterapeuta

Tovább

Vegyél részt te is a változásban

Vegyél részt te is a változásban
Tovább a kérdőívre!