Mi az az életmódorvoslás?

Vegyél részt te is a változásban!

Melyik szolgáltatást válasszam?

Mi az az életmódorvoslás?

Az életmódorvoslás a bizonyítékokon alapuló orvostudomány egyik legújabb területe, ami - a betegségek alap kiváltó okait megcélozva - átfogó életmódváltást (köztük táplálkozás, fizikai aktivitás, stressz-menedzsment, szociális támogatás és környezeti hatások befolyásolása) használ az életmóddal összefüggő, krónikus betegségek megelőzésében, gyógyításában, a progresszió lassításában. 

Életmóddal összefüggő betegségek közé tartozik az elhízás, a metabolikus szindróma, a 2-es típusú cukorbetegség, a stroke, a magasvérnyomás, a szívinfarktus, zsírmáj és egyes rosszindulatú daganatok (pl.vastagbélrák), a neurodegeneratív betegségek, depresszió.

Az életmódorvoslás egyesíti a különböző egészséggel kapcsolatos területek szilárd, tudományos bizonyítékait és egyben támogatja a kezelőorvost nem csak a betegségek gyógyításában, hanem az egészség megőrzésében is.

Az életmód orvostan része a tanácsadás, vizsgálat, szűrés, az életmódváltás klinikai alkalmazása. Az életmód orvostan interdiszciplináris ág, mely átöleli az egész orvostudományt, egyebek mellett magába foglalja a pszichológiát, szociológiát, népegészségtant, a biológiát, mozgástudományt. 

Az életmód orvoslás fő összetevői

Téma szakértői

Kispál Mónika

Kispál Mónika

pszichológus, szexuálpszichológus

Tovább
Varga Dóra

Varga Dóra

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi Szakember MSc

Tovább
Dr. Sztancsik Ilona

Dr. Sztancsik Ilona

Kardiológus, sportorvos

Tovább

Vegyél részt te is a változásban

Vegyél részt te is a változásban
Tovább a kérdőívre!