Az egészség nem cél hanem életmód - ÉLetmód Orvosi Központ

Kezdj el
gyógyulni életmóddal

most

  • szakorvosi háttérrel
  • fennálló betegségek gyógyításával
  • betegségmegelőzés céljából
  • hosszú és egészséges életért
Belevágok!

Szolgáltatások

Orvosi ellátás

Életmód orvosi szolgáltatásunk biztosítja Számodra, hogy átfogó egészségszemlélettel tudományos eredményekre és nemzetközi ajánlásokra alapozott kezeléssel nyerd vissza egészségedet, légy újra Önmagad.

Hazai és nemzetközi élvonalba tartozó életmód orvosaink úgy állítják össze életmóddal összefüggő betegségedet gyógyító egyéni kezelési tervedet, hogyan abban az életmód elemek a legnagyobb biztonság mellett a leghatékonyabban szolgálják gyógyulásodat, figyelembe véve az esetlegesen szükséges gyógyszerek hatásait, minimalizálva azok mellékhatásait.

Az Életmód Orvosi Központ orvosi ellátás szolgáltatás minden esetben állapotfelméréssel indul, ahol életmód orvosunk részletesen megismeri kórtörténetedet, jelen egészségi állapotodat, jelen és múltbeli életmódodat, családi örökölt betegséghajlamaidat. Az állapotfelmérés alapján életmód orvosunk összeállítja egyéni életmód orvosi kezelési tervet, mely belépőként szolgál táplálkozásterápia, mozgásterápia és mentáhigiéné szolgáltatásainkhoz. Életmód orvosunk rendszeresen követi az életmódterápia eredményeit, igény esetén rendszeresen ellenőrzi, távkonzultáció keretében átbeszéli veled egészségparamétereidet, segíti az életmódterápia napi optimalizálását.

Tovább

Mozgásterápia

Mozgásterápiás szolgáltatásunk biztosítja Számodra, hogy a rendszeres fizikai aktivitással tartsd karban vegetatív idegendszeredet, anyagcserédet, segíts szíved-ereid-szöveteid regenerálódását a vérkeringés fokozásával és az oxigénellátás javításával.Szakképzett mozgásterapeutáink a legújabb nemzetközi ajánlásokat és tudományos eredményeket követve az egyénre szabott kardio mozgás, izomerő növelés, egyensúlyérzék-javítás hatékony kombinációjával biztosítják életmóddal összefüggő betegségek – mint magas-vérnyomás, cukorbetegség, inzulinrezisztencia, elhízás, érelmeszesedés, koszorúér-szűkület – biztonságos gyógyítását.

Az Életmód Orvosi Központban elérhető mozgásterápia minden esetben az életmód orvosi kezelési tervbe illeszkedő egyéni mozgásterápiás állapotfelméréssel kezdődik, mely keretében mozgásterapeutánk átfogó képet kap fittségedről, izmaidról, mozgásszervrendszered állapotáról. Az állapotfelméréssel egy időben, első konzultáción azonnal hasznosítható, konkrét, gyakorlati mozgásterápiás tanácsokat kapsz, első lépéseket megteheted egészséged visszaszerzése útján.Mozgásterápiád teljessé tételét személyre szabott mozgásterápiás tervvel, személyi edzéssel, kiscsoportos vezetett edzésekkel, gyógytornával, távoli szakmai követéssel segítjük. Mozgásterápiát minden esetben a biztonságot és hatékonyságot növelő pulzuskontrollt és szakmai követhetőséget biztosító okosóra használata mellett nyújtjuk.

Tovább

Táplálkozásterápia

Szakképzett dietetikusaink által vezetett táplálkozásterápiával a megfelelően összeállított, szükséges energiát és tápanyagokat tartalmazó étrend, a fontos vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel és folyadékbevitellel segít Téged kívánt célod elérésében (legyen az fogyás, vérnyomás- vagy vércukorszint csökkentése, színinfarktus megelőzése), miközben finomakat eszel és jól érzed magad a bőrödben.

Az Életmód Orvosi Központ táplálkozásterápia minden esetben az életmód orvosi kezelési tervbe illeszkedő egyéni dietetikai állapotfelméréssel kezdődik, mely keretében dietetikusunk megismeri táplálkozási szokásaidat, életritmusodat, egészségi állapotodat, preferenciáidat. Az állapotfelméréssel egy időben, első konzultáción azonnal hasznosítható, konkrét, gyakorlati táplálkozási tanácsokat kapsz, első lépéseket megteheted egészséged visszaszerzése útján.

Táplálkozásterápiád teljessé tételét egy vagy két hetes személyre szabott étrendtervezéssel, gyakorlati táplálkozási oktatással, egyéni tankonyhával és páros bevásárlással segítjük.

Tovább

Pszichológia

Pszichológiai szolgáltatásunkkal abban is tudunk segíteni, hogy a lelki problémák, blokkok oldódjanak, a kialakult rossz mintákat felváltsák az új, gyógyító minták, és a szunnyadó képességeket, rejtett erőforrásokat a kívánt változás elérésének szolgálatába állítsuk, így könnyebben elérheti az életmódváltozást.Az Életmód Orvosi Központ pszichológiai tanácsadás követi a mozgás- és táplálkozásterápia egyéni eredményeit, elakadás vagy motivációhiány esetén segít a lelki folyamatok javításában.

A pszichológiai támogatás keretében életvezetési tanácsadást, csoportos és egyéni kísérést, kurzusokat egyaránt kínálunk. Nehéz élethelyzetben, elakadásokban, tanácstalanságban, önismeret fejlesztésében, nehéz döntések meghozatalában, veszteségek, csalódások feldolgozásában, önelfogadásban, új életszakasz elfogadásában, szorongások, stressz oldásában is segítünk mindazoknak, akik készek találkozni önmagukkal, és készek életüket kezükbe venni és megváltoztatni. Ha a személyes elhatározás adott, mi segítünk a kitartásban, a célok elérésében! 

Tovább

Laborvizsgálatok

Egy laborvizsgálat során a vérből, vizeletből vagy egyéb testnedvekből levett mintákon különféle vizsgálatok végezhetők. A laborvizsgálatok egyes kórképek diagnózisának végleges felállításához szükségesek (pl. cukorbetegség, magas koleszterinszint, stb.). 

A laborvizsgálatok segítségével egyes betegségek már a korai szakaszban kimutathatók még azelőtt, hogy a klinikai tünetek jelentkeznének. Emiatt számos betegség kezelése korán megkezdhető. A laborvizsgálatok segítségével folyamatosan megfigyelhetők a beteg állapotában bekövetkező változások, ellenőrizhetővé válik a kezelés hatékonysága, kimutathatók egyes fertőzések, gyulladások, betegségek megléte vagy adott esetben felmérhetők egyes orvosi beavatkozások kockázatai. 

Tovább

Genetikai és mikrobiom vizsgálatok

Genetikai vizsgálat:

A genetikai vizsgálatok azoknak a genetikai állományban bekövetkező a változásoknak a feltárására alkalmasak, amelyek betegségekre hajlamosíthatnak, vagy a már kialakult betegség hátterében állhatnak. A vizsgálatokat a családtervezés, a várandósság, a családban előforduló, örökletes betegségek és egyes más betegségek (például daganatok) esetében érdemes elvégezni. A genetikai laborvizsgálatok segítségül szolgálhatnak abban, hogy tegyen az adott személy a betegség kialakulása ellen (pl. életmód megváltoztatása, megelőzés).

Mikrobiom vizsgálat:

A legújabb kutatási eredmények igazolják a táplálkozásnak, a mozgásnak és összességében az életmódnak a bélmikrobiom sokszínűségére gyakorolt hatását. A vizsgálatok azt is alátámasztották már, hogy a bélmikrobiom állapota befolyásolja az egyén egészségi állapotát is és szoros összefüggésben áll egyes anyagcsere betegségek (pl. 2-es típusú cukorbetegség, elhízás) előfordulási gyakoriságával.

Tovább

Szűrővizsgálatok

A szűrővizsgálatok elsődleges célja a lakosság egészségének védelme és egyéni szinten az életminőség javítása, valamint az élettartam növelése. Mindez akkor lehetséges, ha az esetleges rejtett betegségeket, a betegségeket megelőző kórállapotokat, valamint a betegségekre hajlamosító tényezőket korán felismerik, „kiszűrik”. 

Hazánkban a legtöbb halálozás a későn felismert vagy kezeletlen krónikus, nem fertőző megbetegedéseknek, köztük a magas vérnyomásnak, magas koleszterinszintnek, egyéb szív- és érrendszeri megbetegedéseknek, cukorbetegségnek, elhízásnak, daganatos megbetegedéseknek, stb. köszönhető. Az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization – WHO) adatai szerint világviszonylatban a halálozás 71%-áért a krónikus, nem fertőző megbetegedések felelősek. A betegség vagy a betegséget megelőző kóros állapot megelőzésének vagy korai felismerésének, valamint a halálozás megelőzésének érdekében szükséges a szűrővizsgálatokon való részvétel. 

A rendszeres szűrővizsgálatoknak kiemelt jelentősége van, ugyanis a betegségekre hajlamosító kórállapotok kiszűrhetők, ezáltal a betegség megelőzhető vagy a korán felismert betegségek nagyobb eséllyel gyógyíthatók, a kontrollvizsgálatokkal pedig a betegség szövődményei megelőzhetők.

Tovább

Gyógytorna

A gyógytorna a fizioterápiának olyan területe, amely speciális mozgásgyakorlatokkal célzottan a vázizomzat egy-egy területének erősítésére, nyújtására, az ízületek mozgékonyságának növelésére fókuszáló kezelési módszer, amit felsőfokú végzettséggel rendelkező szakképzett gyógytornász vezethet. A gyógytornászok munkájuk során a csontozat, a vázizomzat, a szív- és érrendszer, valamint a test egyéb szervrendszereinek problémáit tudják kezelni, illetve az egészséges életmódot növelő tanácsokat is adhatnak. 

A gyógytorna elsődleges szerepe a mozgató szervrendszer később kialakulandó problémáinak megelőzésében, a már megjelent fájdalmak enyhítésében és megszüntetésében, a sérülések utáni rehabilitációban, valamint a kezelések eredményeinek tartós fenntartásában van. A gyógytorna a megelőzést, a gyógyítást és a rehabilitációt tekintve fontos szerepet tölt be a mozgató szervrendszer egészségében, a testre kifejtett hatása más kezeléssel nem pótolható. 

Az Életmód Orvosi Központban elérhető gyógytorna szolgáltatás, mely biztonságos és professzionális környezetet nyújt a gyógyuláshoz, a panaszok csökkentéséhez. 

Tovább

Távkonzultáció

Központunkban elérhető a távkonzultációs szolgáltatás, mely összehozza a technika nyújtotta előnyöket, szakembereink tudását, és a kényelmedet. Amennyiben a kezelés fizikai kontaktot nem igényel, lehetőség van szakembereinkkel a telefonos, vagy Skype-on keresztüli távkonzultációra is.

A távkonzultáció előnyei: 

- kényelmesen, akár otthonról, vagy egy kávézóból is egyeztethet a választott szakemberrel

- nem kell az utazással órákat eltölteni

- nem szükséges szabadnapot kivenni

Tovább
Elso lepesek

Első lépések

Első és legnehezebb lépés eldönteni, hogy igenis változást szeretnél elérni az életmódod területén. Szakembereink mindenben támogatni fognak, olyan javaslatokat tesznek neked, ami a mindennapjaidba beilleszthető, amit Te is a saját tervednek érzel. Nincs más dolgod, mint jelentkezz hozzánk!

Tovább a kérdőívre

Miért válaszd az életmód orvosi központot?

A 4 fő szolgáltatásainkon felül az alábbi módokon tudunk segíteni:

Gyógyulás folyamata
Genetikai vizsgálatok
Mentális vezetés
Állapotfelmérés
Telemedicina
Szűrővizsgálatok
Kockázatelemzés

Siker érzése

Már az apró változtatások is nagyon hatékonyan tudnak lenni az életmód területén. Szakembereink utasításait követve pár hét alatt több energiád lesz, közeledni fogsz a kívánt testsúlyhoz, jobban fogsz teljesíteni az élet minden területén.

Belevágok!
Siker érzése

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK