Életmód Orvosi Központ

Életmód Orvosi Központ

Az Életmód Orvosi Központ története 1998-ban kezdődött, amikor az alapító, dr. Babai László PhD tanulmányai középpontjába a futás szívinfarktus túlélésére gyakorolt megelőző hatását állította. Kutyákkal végzett kísérletekben kimutatta, hogy egy egyszeri 21 perces futás 70%-kal növeli a túlélés esélyét egy 72 órán belül bekövetkező szívinfarktus esetén.

Amerikában ezzel egy időben, 1999-ben James M Rippe elsőként határozta meg a „lifestyle medicine” fogalmát, mint az életmód orvosi gyakorlat beépítését a hagyományos gyógyításba annak érdekében, hogy csökkentsük a krónikus betegségek kockázatát, betegség fennállta esetén pedig támogassuk a kezelést fizikai aktivitással, a táplálkozással, stressz-menedzsmenttel, dohányzás elhagyásával.

Az életmód orvoslás, mint fogalom és orvostudományi ág Magyarországon 2011-ben jelent meg dr. Babai László és prof. dr. Apor Péter szakmai tevékenysége révén. Munkájukhoz rövidesen számos vezető szakorvos, táplálkozási és mozgásterápiás szakember csatlakozott, akik 2013-ban megalapították a Magyar Életmód Orvostani Társaságot, mely társaság elnöki tisztét 2017 óta dr. Babai László tölti be.

Ezzel a több éves elméleti és gyakorlati tapasztalattal a hátunk mögött, kipróbált és hatékony módszerek birtokában hívtuk életre az Életmód Orvosi Központot, mint olyan egészségügyi gyógyító-megelőző szolgáltatót, mely nemzetközi viszonylatban is szakmai iránytűként szolgál a jelen és a jövő gyógyítása terén.

ÉLetmód Orvosi Központ alapításának története

Hálózatunk

Életmód Orvosi Központ
Magánrendelőnkben megtalálható életmódorvoslásban jártas szakorvos, dietetikus, mozgásterapeuta és pszichológus, akik egy csapatként segítik a gyógyulásodat.
Életmód Orvosi Vendégházak
Célunk, hogy az aktív pihenés alatt gyakorlatba ültetve próbáld ki a mozgás - és táplálkozásterápia jótékony hatásait vendégházaink egyikében.
Életmód Orvosi Szállodák
Az Életmód Orvosi Szállodák biztosítanak számodra mozgás lehetőséget, egészséges étrendet és mellette mentális feltöltődést is.
Életmód Orvosi Fitneszek
 Az Életmód Orvosi Fitneszekben életmód betegségek mozgásterápiájában jártas szakemberekkel találkozhatsz, állapotodnak megfelelő, biztonságos edzést végezhetsz.

életmód orvoslás

Az életmód orvoslás a bizonyítékokra alapozott orvostudomány szerves része, ezért az életmód orvosi kezelést minden esetben életmód orvoslásban és az adott életmóddal összefüggő betegség(ek) kezelésében jártas orvosnak kell kezdeményeznie, irányítania, összefognia, ellenőriznie és a többi kezelési móddal – gyógyszeres kezelés, sebészi kezelés, fizioterápia – összehangolnia.

Az Életmód Orvosi Központ hálózaton belül az életmód kezelés minden esetben orvosi vizsgálattal és a kezelési terv felállítással kezdődik. Az állapotfelmérő vizsgálatokat és a kezelési terv állítását végezheti saját orvosunk, de elfogadjuk más orvosok által Életmód orvosláskészített kezelési tervet is.

Az életmód orvosi kezelés egyéni kivizsgálásával kezdődik, ahol egy komplex egészségügyi szűrés, vizsgálati rendszer segítségével átfogó képet kapunk az egészségedről, kezdve a genetikailag örökölt hajlamoktól, a szülőktől átvett szokásoktól egészen a jelen ismert betegségekig, laborparaméterekig, alkalmazott gyógyszerekig. A kivizsgálás minden esetben kiterjed a vérnyomásra, a cukoranyagcsere állapotra, a koleszterin- és vérlipidszintekre, a máj- és veseműködésre, az erek állapotára, a vegetatív idegrendszer működésére, valamint a szív beidegzésére.

Az orvosi kivizsgálás eredményei alapján az Életmód Orvosi Központ orvosa a pácienssel közösen elkészíti a kezelési tervet, melynek részét képezik az életmódkezelések, szükség esetén a gyógyszeres-, műtéti- avagy fizioterápiás kezelés, valamint az életkorhoz, nemhez, egészségi állapothoz igazított javasolt szűrővizsgálatok. Ez a kezelési terv az alapja a mozgás- és a táplálkozásterápia, valamint a lelki támogatás felépítésének, melyet az adott terület szakértői végeznek.

Az Életmód Orvosi Központ hálózatán belül az életmód orvosi kezelés szerves része az egészségi állapot folyamatos orvosi követése. A kezelés elején akár havonta, később pedig negyed-fél évente felülvizsgáljuk és az eredményekhez igazítva módosítjuk a kezelési tervet.

Szakembereink

Nagy Abonyi András

Nagy Abonyi András

Gyógytornász-mozgásterapeuta

Tovább
Dr. Babai László

Dr. Babai László

Vezető életmód orvosi tanácsadó, háziorvos

Tovább
Dr. Jenei Zsigmond Máté

Dr. Jenei Zsigmond Máté

Kardiológus, belgyógyász

Tovább
Dr. Margitai Barnabás

Dr. Margitai Barnabás

Életmód orvos, Nőgyógyász

Tovább
Dr. Ferenczy Péter

Dr. Ferenczy Péter

Életmód orvos, Kardiológus, Diabetológus

Tovább
Dr. Molnár Dóra

Dr. Molnár Dóra

Sportorvos, háziorvos

Tovább
Dr. Sztancsik Ilona

Dr. Sztancsik Ilona

Kardiológus, sportorvos

Tovább
Varga Dóra

Varga Dóra

Vezető dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi Szakember MSc

Tovább
Vajdovich Dorottya

Vajdovich Dorottya

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi Szakember MSc

Tovább
Czakó Bettina

Czakó Bettina

Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember MSc

Tovább
Kispál Mónika

Kispál Mónika

pszichológus, szexuálpszichológus

Tovább
Spartá Romana Patrizia

Spartá Romana Patrizia

Klinikai és pedagógiai szakpszichológus

Tovább

Tudástár

Túlsúllyal vágna bele a mozgásba? Íme a segítség!

Túlsúllyal vágna bele a mozgásba? Íme a segítség!

A túlsúllyal, elhízással küzdő személyek életmódváltása mindenképpen nagy döntés, amihez nagy lelkierő és komoly felkészülés, és ideális esetben szakértő iránymutatás ...
Tovább
Ilyen egyszerű: az ülő életmód betegít, a mozgás gyógyít

Ilyen egyszerű: az ülő életmód betegít, a mozgás gyógyít

Az elhízás-járvány a közegészségügy egyik legnagyobb kihívása, és gyakorlatilag az utolsó órákban járunk, amíg tehetünk valamit a jelenség ellen. A mozgásszegény ülő ...
Tovább
Tényleg az egészségünk ellenségei a szénhidrátok?

Tényleg az egészségünk ellenségei a szénhidrátok?

Az utóbbi években egyre többen kongatják a vészharangot: az elhízás-járvány nagyon komoly egészségi kockázatokkal jár, egyre többen szenvednek a túlsúly közvetlen és közvetett ...
Tovább

Kérdésed van? Tölsd ki kérdőívünk és kérj visszahívást!

Add meg személyes adataid, majd lépj tovább és töltsd ki a kérdőívet.

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK